Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale

Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale

Pe 26 aprilie, la ora 18:00, Centrul Cultural Reduta găzduiește o întâlnire dedicată Zilei Internaționale a Proprietății Intelectuale. Evenimentul va oferi participanților informații esențiale despre modul în care își pot proteja ideile și creațiile artistice folosind instrumente precum drepturile de autor, mărcile comerciale, desenele și modelele industriale sau brevetele de invenție.

„Această zi este o oportunitate de a explora modul în care proprietatea intelectuală încurajează și amplifică soluțiile inovative și creative ce au un rol crucial în construirea viitorului comun al societății noastre”, afirmă organizatorii.

Invitatul special al evenimentului este Alin Todirică, Head of Global Patent Filing, European Trademark and Design Attorney, Patent Attorney (RO). Alin deține o lucrare de masterat în contractele privind transferul de tehnologie și este specializat în procedurile internaționale de brevetare. În activitatea sa profesională, Alin sprijină companii din industria construcției de mașini și industria farmaceutică să își atingă obiectivele în materie de brevetare.

Evenimentul are un număr limitat de 30 de locuri, iar participarea se face prin trimiterea unui mesaj la numărul de telefon 0725636793, unde participanții își vor comunica numele.

Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale se sărbătorește din anul 1970, data de 26 aprilie fiind aleasă pentru a marca intrarea în vigoare a Convenției internaționale asupra Proprietății Intelectuale. Scopul sărbătoririi acestei zile este de a spori înțelegerea și conștientizarea generală asupra proprietății intelectuale.