Votati destinațiile preferate în competiția Destinația Anului 2024

Votul publicului a început în competiția Destinația Anului 2024, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern românesc. Peste 120 de destinații turistice din România concurează în 13 categorii, iar județul Brașov conduce cu nouă destinații în lista finalistelor.

Cu un număr record de înscrieri – 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 – și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară (129), competiția s-a bucurat de o popularitate enormă. 35 dintre cele 41 de județe, plus Municipiul București, au înscris cel puțin o destinație.

În premieră, lista finaliștilor include și puncte turistice din Republica Moldova, alături de cele din România. Sunt așteptate peste 500,000 de voturi din partea publicului.

„Avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt localități sau regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor și să fie un exemplu și pentru altele. Acum așteptăm cât mai mulți români să răspundă la întrebarea „Luând în calcul tot ce știți sau ați auzit despre aceste destinații, care dintre ele merită în acest an cel mai mult titlul „Destinația Anului”?” a declarat Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza votului publicului, votului juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare. Câștigătoarele vor fi anunțate pe 21 mai, la Gala Destinația Anului, care se va desfășura la Ateneul Român, în parteneriat cu Primăria Municipiului București.

Românii sunt încurajați să-și exprime preferințele și să contribuie la promovarea turismului intern prin votarea destinațiilor lor preferate pe platforma www.destinatiaanului.ro până pe 8 mai.