Recital extraordinar de pian susținut de artista Mădălina Pașol

72

Recital extraordinar de pian susținut de artista Mădălina Pașol

Joi, 29 martie 2018, de la ora 18.30, la Sala Mică de la PATRIA, Opera Brașov vă invită la Recitalul extraordinar de pian susținut de artista Mădălina Pașol. Evenimentul va fi completat de lansarea CD-ului „Liszt – Schumann”.
În premieră la Brașov, Mădălina Pașol propune publicului un repertoriu inedit, a cărui piesă de rezistență este Grande Sonate (Marea sonată) în si minor de Franz Liszt. Lucrarea este un adevărat spectacol de virtuozitate, tehnică, dar și marcat de momente de maximă sensibilitate și concentrare. Dedicată lui Robert Schumann, sonata publicată în 1854 este revoluționară prin caracterul faustian, prin noutățile aduse de Liszt în materie compozițională.
În a doua parte a recitalului, pianista Mădălina Pașol va readuce la viață spiritul romantic de secol XIX al lui Liszt într-un recital excepțional, încununat de două lucrari solide ale lui Ludwig van Beethoven – op. 27 „Quasi una fantasia” și op. 53 „Waldstein”.
Mădălina Pașol este nascută la București, Romania. După absolvirea Liceului de Arta „G. Enescu“ a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin (Universität de Künste Berlin) – Germania, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obține bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög“ a Senatului Cultural German oferită pentru cursurile de master, precum și diploma de Pianist Concertist.
Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București, bursa a Fundației Georg Schumann, Concursul Internațional pentru pian Feruccio Bussoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.
În turneele sale Mădălina Pașol a concertat ca solistă, sau în formații camerale împreună cu soliști și artiști de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann în Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg și Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universității de Arte din Berlin. În Romania, Mădălina Pașol a concertat cu filarmonicile din Arad, Constanța, Ploiești, Craiova, Târgu-Mureș, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române împreună cu dirijorii Cristian Brâncuși, Ludovic Bacs, Paul Popescu, Iosif Conta, Robert Houlihan, Jin Wang. Pianista a înregistrat și filmat, printre altele, pentru Radio și Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualități, Radio România Cultural.
Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia și a fost invitată în jurii ale concursurilor de pian naționale și internaționale.