RMN nou pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

410
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Brașov va primi un aparat nou de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN). Aparatul care există în momentul de faţă este stricat şi nu a mai fost reparat de ceva timp. Acesta ar urma să ajungă la Braşov la sfârşitul lunii februarie, fiind primul RMN achiziţionat de Ministerul Sănătăţii din creditul acordat de BERD.
34 de spitale din ţară vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf, RMN si PACS. Şi spitalul din Braşov va primi un aparat de Rezonanta Magnetica Nucleara – RMN, dar şi un sistem informatic PACS. RMN-ul existent acum la secţia de radiologie de la Braşov este vechi din 2002, fiind depăşit fizic şi moral.
Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro au fost semnate de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose la inceputul acestei luni.
În acest caz contractele de achiziţie sunt finanţate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, şi deblocat în cursul anului 2017.