Brașovenii nu mai sunt interesați de obținerea ajutorului de încălzire!

Brașovenii nu mai sunt interesați de obținerea ajutorului de încălzire!
Mai bine zis brașovenii nu mai mai pot beneficia de acesta deoarece nu se mai încadrează în limitele impuse de lege din punct de vedere al venitului care a fost majorat anul acesta. De la zeci de mii de cereri depuse anul trecut în prima săptămână pentru obținerea ajutorului de încălzire anul acesta au fost inregistrate doar cateva sute.
Direcția de Servicii Sociale a început preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzire a locuinţei din data de 15 octombrie. Numărul cererilor depuse scade în fiecare an, din cauza neactualizarii legii. Reprezentanții Direcției de Servicii Sociale(DSS) estimează pentru acest an un maxim de câteva sute de beneficiari, asta în condițiile în care de la an la an, numărul lor a scazut. Dacă anul trecut au fost declarate eligibile 900 de persoane, se asteaptă ca în acest an numarul lor să fie și mai mic.
Creșterea veniturilor din acest an prin modificările legislative facute de Executiv a limitat numarul de beneficiari ai ajutorului de încălzire. Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.
Condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței nu au fost modificate și rămân în vigoare anchetele încrucișate. Beneficiarii trebuie să se prezinte la sediul directiei, de pe strada Panselelor, cu adeverinţă de la Asociaţia de proprietari, din care să rezulte numele şi numărul persoanelor care locuiesc efectiv la adresa pentru care solicită acordarea ajutorului, dar și cu alte documente.