Transfăgărașanul se va închide de la 1 noiembrie!

139
În ultimele zile Circulația pe DN7C Transfăgărășan s-a desfășurat în condiții de iarnă. Drumul care face legatura între Sibiu și Argeș prin masivul Făgăraș se va închide oficial de la 1 noiembrie până anul viitor. În urma ninsorii și a viscolului din ultimele zile, drumarii au distribuit pe Transfăgărășan peste 40 de tone de material antiderapant.
Weekendul acesta a fost ultimul din acest an în care Transfăgărășanul a fost deschis mașinilor. Peste 45 de tone de sare au împrăștiat drumarii pe Transfăgărășan în ultimele zile din cauza stratului de zăpadă care s-a așternut pe drumul care face legătura între Sibiu și Argeș prin masivul Făgăraș iar pentru a curața carosabilul drumarii au acționat cu o lamă.
Drumul este deschis până miercuri, 31 octombrie, iar de la data de 1 noiembrie circulația va fi interzisă între Balea Cascada și Piscul Negru. Peste noapte între orele 22 si 07 circulația este interzisa între Balea Lac și Piscul Negru. În aceste condiții șoferii sunt sfătuiți să urce cu mașinile doar dacă acestea sunt echipate corespunzator cu anvelope de iarnă.
Din data de 1 noiembrie, accesul la Bâlea Lac, Munții Făgăraș, se va face doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă.