Cum să vă ascundeți adresa IP pentru securitatea online

205

Cum să vă ascundeți adresa IP pentru securitatea online

Internetul a devenit atat de obișnuit în aceste zile, încât majoritatea oamenilor ingnoră și cele mai elementare noțiuni de securitate. În timp ce toată lumea petrece ore întregi pe internet, doar câțiva par să fie preocupați de securitatea lor atunci când sunt online. Securitatea cibernetică a devenit una dintre problemele arzătoare în acest deceniu. Măsurile mici pe care le luăm pentru o navigare sigură pot avea un impact imens pentru protejarea datelor și a identității noastre online.
Utilizând parole puternice, programe antivirus/antispyware sau ascunzându-vă adresa IP sunt doar câteva dintre măsurile de securitate pe care le puteți urma pentru securitatea în mediul online.
Daca parolele sau programele antivirus sunt noțiuni relativ clare, ne-am propus sa vă prezentăm în cele ce urmează, câteva modalități prin care puteți să va ascundeți adresa IP pe internet.

Ce este o adresă IP?

Adresa IP / IP Address (Internet Protocol Address): Un numar unic de identificare (exemplu:192.168.1.1), ce este utilizat in exclusivitate de catre toate echipamentele ce țin de tehnologia informației (imprimante, routere, modemuri, calculatoare, telefoane inteligente etc.) Adresa IP le permite acestor echipamente să se identifice și să comunice între ele intr-o rețea de calculatoare.
Există un standard în comunicații, denumit Protocol Internet (Internet Protocol / IP). În termeni obișnuiți, este ca și adresa ta de acasă. În cazul în care comanzi ceva prin poștă, respectivii trebuie să știe adresa ta corectă (Adresa IP), orașul în care ești (Network – Reteaua de calculatoare) sau nu vei putea primi produsele comandate. Acelasi lucru este valabil pentru toate echipamentele din Internet. Fară o adresa specifică, informațiile nu pot fi recepționate.
Adresele IP pot fi alocate permanent unui server Email/Business sau unei rețele de reședință sau pot fi alocate temporar de catre furnizorul tău de servicii Internet dintr-o multitudine de adrese disponibile pe principiul primul venit, primul servit (altfel spus, când te conectezi la internet, automat furnizorul iți va aloca o adresa IP astfel încât calculatorul tău să poată comunica cu alte echipamente).

De ce ar trebui să ascundeți adresa IP ?

S-ar putea să aveți propriile motive pentru a vă ascunde adresa IP, dar cele mai uzuale motive tehnice pentru care oamenii iși ascund adresa IP publică sunt:
– ascunderea locației geografice
– pentru a preveni urmărirea pe web
– pentru a evita lasarea unei amprente digitale online
– pentru a ocoli site-urile blocate pe adresa lor IP

Cum să ascundeți adresa IP a PC-ului

Cele mai comune metode de ascudere a IP-ul pentru protejarea identitații dvs. online sunt:
1. Utilizarea unui proxy VPN
Utilizarea unui serviciu proxy VPN de încredere este cea mai bună modalitate de a vă ascunde adresa IP în timpul activităților online. Iată o listă cu cele mai populare și extrem de fiabile servicii proxy VPN care vă vor ascunde adresa IP:
1.TunnelBear
2.OpenVPN
3.Hotspot Shield
4.VPNBook
5.UltraVPN
6.PacketiX.NET
7.CyberGhost
8.TorVPN
9.SecurityKiss
10.Your-Freedom
11.USA IP
12.Get US VPN
2. Servere proxy bazate pe site-uri
Acesta este un alt mod popular de a masca rapid adresa IP pe Internet. Deoarece este un serviciu bazat pe web, utilizatorii nu trebuie să fie nevoiți să instaleze pe calculatorul lor nicio piesă a unui program software. Iată câteva site-uri populare care oferă servicii gratuite de proxy pentru a vă ascunde adresa IP:
1. Unlock My Web – http://www.unblockmyweb.com/
2. Proxy Site – https://www.proxysite.com/
3. Hide My Ass – https://www.hidemyass.com/
4. England Proxy – https://www.englandproxy.co.uk/
5. Unblocker – https://www.unblocker.us/
6. Fast USA Proxy – http://fastusaproxy.com/
7. New IP Now – http://newipnow.com/
8. Anonymouse – http://anonymouse.org/anonwww.html
9. Hidden Digital Info – http://hiddendigital.info/
10. K Proxy – http://www.kproxy.com/
11. Don’t Filter – http://dontfilter.us/
12. Working Proxy – https://www.workingproxy.net/
3. Servere Proxy configurate în browser
Există sute de proxy-uri deschise disponibile liber care pot fi găsite pe Internet. Puteți obține adresa IP a unuia dintre acele servere proxy libere și să vă configurați browserul pentru a începe să vă ascundeți adresa IP originală. Cu toate acestea, deoarece sunt disponibile în mod deschis pentru public, majoritatea dintre ele sunt fie nefuncționale, fie funcționează prea lent pentru a putea fi utilizate în mod decent.

Cum să ascundeți adresa IP în Android

Cea mai obișnuită metodă de a ascunde adresa IP și de a vă proteja identitatea online într-un dispozitiv Android este să descărcați și să instalați orice aplicație VPN din Magazin Google Play. Unele dintre cele mai bune aplicații VPN pe care le puteți utiliza sunt:
1. Hotspot Shield Free VPN Proxy
2. TunnelBear VPN
3. Hideman VPN
4. Tigervpns Free VPN and Proxy
5. Free & Premium VPN – FinchVPN
6. Betternet Unlimited Free VPN

Cum să ascundeți adresa IP în iPhone

Puteți utiliza următoarele aplicații:
1. VPN Express
2. SurfEasy VPN
3. Spotflux
4. Hotspot Shield
Sursa: codingsec.net