Raul Badiu triumfă în Raliul Harghitei powered by Toyota 2024

Pilotul sibian Raul Badiu a avut parte de o zi de naștere de neuitat, câștigând prima sa victorie de etapă în cadrul celei de-a 32-a ediții a Raliului Harghitei powered by Toyota, alături de coechipierul său obișnuit, Rareș Fetean.

Badiu și-a asigurat conducerea încă din prima probă a raliului, profitând de ghinionul campionilor în exercițiu care au întâmpinat probleme tehnice majore la modelul R-GT, pierzând peste 20 de minute. De-a lungul zilei, echipa sibiană a dominat, câștigând proba „Bucin”, în timp ce alte victorii au fost împărțite între alte echipe notabile precum Simone Tempestini și Sergiu Itu, câștigătorii probei „Liban”, și Andrei Gîrtofan cu Doru Vraja, câștigătorii superspecialei „Dietrich Árpád”.

Cu toate că Simone Tempestini a fost o prezență puternică, Badiu nu și-a permis să scadă ritmul, menținându-și avantajul și în a doua zi de concurs. Deși au existat provocări, cum ar fi ritmul rapid al lui Surilov pe probe înguste, echipajul sibian a rămas la înălțime, câștigând etapa cu un avans de 38,6s. În timp ce Badiu și Fetean s-au asigurat de victoria absolută, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja s-au clasat pe locul secund în ierarhia OPEN.

În alte categorii, Sandrin Tommaso și Alberto Marcon din Italia au dominat clasele FWD, Juniori, RC4, Debutanți și 208 R2 Cup, în timp ce francezii Eliott Delecour și Mathieu Coppa au obținut succese notabile în cadrul Clio Rally5 Challenge. De asemenea, am asistat la o confruntare intensă în cadrul clasamentului Swift Cup, unde Sorin Lungu și Ionuț Lazăr au reușit să-și asigure prima victorie din carieră.

Pe lângă competiția principală, am avut și alte momente remarcabile, inclusiv dominarea lui Eliott Delecour în Clio Rally5 Challenge și a lui Sandrin Tommaso în 208 R2 Cup. În plus, Daniel Militon a triumfat la Cupa Dacia, iar Sorin Lungu a câștigat Swift Cup.

În cadrul Trofeului Rally Start, Flaviu și Andreea Stanciu au obținut o victorie fără emoții, în timp ce în categoria Vehicule Istorice, Balázs Botond a avut parte de prima sa victorie absolută, iar Borbély Lőrincz și Marcel Chinceș s-au impus în cadrul categoriei I1.

Raliul Harghitei powered by Toyota 2024, organizat de Clubul Sportiv Maxx Racing sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăriei Municipiului Odorheiu Secuiesc și a Direcției Județene pentru Sport Harghita, a fost o competiție plină de momente de neuitat și de acțiune palpitantă pentru pasionații de motorsport.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa clasamentul final aici.