APIA în Uniunea Europeană

53

APIA în Uniunea Europeană

Directorul General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian PINTEA, a participat în perioada 01 – 03 Octombrie 2018, la a 44-a Conferință a directorilor agențiilor de plăți din Uniunea Europeană ce a avut loc în Austria, la Andau.
Eveniment bianual, organizat prin rotație de către statele membre ale Uniunii Europene care dețin Președinția Consiliului UE, conferința oferă participanților prilejul realizării unor schimburi de informații, experiență și bune practici în domeniile de interes comun.
Misiunea delegației României, conduse de Directorul General APIA, a fost aceea de a lansa în mod oficial, la finalul conferinței de la Andau, invitația de participare la următoarea conferință a directorilor agențiilor de plăți, ce va fi organizată de România în contextul deținerii Președinției Consiliului UE în prima parte a anului 2019, prezentând totodată un scurt material de promovare a țării gazdă.
Astfel, în cadrul ceremoniei de închidere a conferinței domnul Adrian PINTEA a preluat în mod simbolic ștafeta organizării viitoarei conferințe a directorilor agențiilor de plăți din Uniune, primind de la președinția austriacă simbolurile conferinței.

”Suntem onorați să organizăm în 2019acest prestigios eveniment european care reunește conducerile agențiilor de plăți din domeniul agriculturii, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Curții Europene de Conturi, ai Parlamentului European și ai altor instituții cheie din spațiul european. Suntem pregătiți să contribuim la exercitarea cu succes a primului mandat al României de Președinte al Consiliului Uniunii Europene” a declarat Directorul General APIA.