NU IGNORAȚI SIMPTOMELE GRIPEI !!!

NU IGNORAȚI SIMPTOMELE GRIPEI !!!
Gripa nu trebuie tratată cu supeficialitate. Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează populația pentru că s-a depășit pragul epidemic l Toate categoriile de vârstă trebuie să se vaccineze, iar la primele simptome trebuie să se prezinte imediat la medic. De la începutul sezonului 2017-2018, au fost înregistrate opt decese confirmate cu virus gripal.
Dezinteresul populației față de imunizare și campaniile antivaccinare promovate intens în mediul online pot duce la declanșarea unei epidemii de gripă.
Medicii atrag atenţia asupra acestui pericol și recomandă efectuarea vaccinului antigripal pentru orice categorie de vîrstă. La nivelul întregii țări de la începutul sezonului, au decedat opt persoane. În ultima săptămînă, la nivel naţional, au fost descoperite 283 cazuri de gripă, numărul total ajungînd la peste 87.000. Pînă la data de 28.01.2018 au fost vaccinate antigripal peste 820.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. La Braşov, nu a fost înregistrat niciun deces, însă numărul îmbolnăvirilor este mare. În ultima săptămînă din ianuarie 67 de braşoveni au fost diagnosticaţi cu gripă.