Maternitatea Brașov – O investiție de peste 5 milioane de euro!

381

Maternitatea Brașov – O investiție de peste 5 milioane de euro!

Vineri 3 februarie, în prezenţa Ministrului Sănătăţii Sorina Pintea şi a autorităţilor locale, a fost inaugurat corpul modernizat al Maternităţii Braşov.
Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Brașov a devenit una dintre cele mai moderne și performante instituții spitalicești din țară, grație investițiilor realizate în vechea clădire a Maternității. Aceasta oferă acum condiții la standarde occidentale, atât în privința calității actului medical, cât și a confortului de care se pot bucura mamele și nou-născuții.
Lucrările la corpul B al Maternităţii au început în toamna anului 2015, având termen inițial de finalizare august 2016.

În final lucrările au întârziat mai mult de un an deoarece au fost necesare noi autorizaţii, fiind efectuate noi modificări faţă de proiectul iniţial. Valoarea totala a investiției se ridică la peste 5 milioande de euro.
Managerul spitalului, dr. Valeria Badea, a apreciat la rândul său că unitatea spitalicească în care îşi desfăşoară activitatea, este una dintre cele mai moderne din România.

O investiție absolut necesară la Brașov, având în vedere faptul că doar anul trecut au fost înregistrate peste 4.000 de naşteri în spitalul public braşovean.