Still got the blues – Gary MOORE

Still got the blues – Gary MOORE

Robert William Gary Moore (n. 4 aprilie 1952, Belfast, Irlanda – decedat la 6 februarie 2011, cunoscut mai ales ca Gary Moore, a fost un muzician nord-irlandez, cântăreț și chitarist virtuoz. La vârsta de 11 ani a ascultat albumul „John Mayall with Eric Clapton” care i-a schimbat viața și l-a influențat foarte mult în ceea ce privește tehnica sa de chitară. A făcut parte din trupa rock irlandeză Thin Lizzy.
A decedat la 6 februarie 2011 în somn în timpul unei vacanțe în Spania.
Un fan Gary Moore a luat atitudine in ce priveste mormantul legendaruloui chitarist.
Moore, in varsta de 58 de ani, a decedat in februarie 2011 in Spania. A fost mai tarziu inmormantant in Saltdean, Sussex, in apropiere de casa sa din UK – insa mormantul nu are nici macar o piatra funerara.
Singura dovada a mormantului legendarului chitarist este o cruce de lemn alaturi de cateva hartii hartii lasate de fani.
Irene Campbell declara pentru Belfast Telegraph: ‘Am fost la mormantul lui Gary…am avut nevoie de cateva ore pana sa-l gasesc.
‘Ma asteptam la un mormant pe masurar artistului – poate o chitara gravata pe mormant.’
‘Locul in sine este foarte neglijat – o multime de frunze si praf. Am fost foarte dezamagita, mormantul pare neglijat.
Un purtator de cuvant pentru familia lui Moore declara ca o piatra funerara va fi plasata imediat ce terenul permite asta.
‘Se lucreaza la o piatra funerara insa terenul are nevoie de timp pentru a fi gata. Vremea nefavorabila nu face decat sa amane acest proces.