Opera Brașov inaugurează stagiunea estivală!

„De la Buenos Aires la Brașov”

Deschiderea stagiunii estivale se va face Sâmbătă, 8 iulie 2023, de la ora 19.00, în Piața Sf. Ioan ,Opera Brașov vă invită la primul eveniment al stagiunii estivale din acest an: „De la Buenos Aires la Brașov”, concert de tango argentinian și românesc cu îndrăgita interpretă Analia Selis.
Își dă concursul Orchestra Operei Brașov, condusă de maestrul Mircea Holiartoc. La pian: Lioara Popa. Coordonator spectacol: Cristina Radu. Regie scenă: Marilena Aldea.

Analia Selis a pregătit un program muzical special pentru seara de sâmbătă, în care sunt cuprinse piese de tango din țara natală: „La Cumparsita” (muzica: Matos Rodríguez), „El Choclo”, (muzica: Ángel Villoldo), „La última curda” (muzica: Aníbal Troilo), valsuri: „Romance de barrio” (muzica: Aníbal Troilo), „Absurdo” (muzica: Virgilio Expósito), milongauri: „Milonga de mis amores” (muzica: Pedro Laurenz), „Milonga de la anunciación” (muzica: Astor Piazzolla), dar și melodii românești de altădată foarte îndrăgite: „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă” (muzică și versuri: Petre Andreescu), „Ce faci astă seară tu?” (muzică: Gherase Dendrino), „Inimă, nu fi de piatră!” (muzică și versuri: Edmond Deda).

Analia Selis

Analia Selis
Analia Selis – Sursa foto: Opera Brașov
S-a născut în Tucumán (Argentina). În 1998, a obținut Diploma în Pedagogie Muzicală la Universitatea de Muzică „San Miguel” din Tucumán, iar, în 2002, diploma în Interpretare Vocală de la Longy School of Music (Boston, SUA). S-a mutat la București, în 2003, unde locuiește și în prezent.
În 2004, a câștigat locul al treilea la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, unde a reprezentat Argentina. Între 2005 și 2014, și-a construit o carieră de succes ca intepretă pop latino-americană. În scurt timp, a devenit cunoscută în România și a fost invitată la cele mai importante emisiuni de televiziune și radio, precum și să evolueze pe scene prestigioase din țară.
A debutat ca interpretă de tango în 2014, în turneul național „Vă place Tango?”. Între 2015 și 2019 a lansat trei proiecte muzicale de succes: „Symphonic Tango” (prima ediție), Symphonic Tango „Milonga de mis amores” (a doua ediție) și proiectul „ArgEnTango”. A colaborat cu toate orchestrele din România și cu unele de renume din Elveția, Cehia, Germania, Lituania și Argentina, precum Orchestra Simfonică Biel Solothurn, Orchestra Simfonică Klaipeda, Orchestra Filarmonică Hradec Králové, Orchestra Simfonică a Universității Naționale din Tucumán, sub conducerea de mari dirijori precum József Horváth, Tiberiu Soare, Kaspar Zehnder, printre alții.

„Povestea păpușilor și a prințesei Maya”

Duminică, 9 iulie 2023, de la ora 11.00, tot în Piața Sf. Ioan, sunt așteptați și copiii să urmărească spectacolul de balet dedicat lor: „Povestea păpușilor și a prințesei Maya”, pe muzică de L. Delibes și W.A. Mozart.

Printesa Maya - Sursa Foto: Opera Brasov
Printesa Maya – Sursa Foto: Opera Brasov

În prima parte a poveștii în pas de dans, cei mici vor avea ocazia să facă cunoștință cu personajele din „Meșterul păpușar”. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Costumele colorate, muzica vivace și desfășurarea comică a întâmplărilor sunt ingredientele unui spectacol atrăgător.

În partea a doua, cei mici se vor întâlni cu prințesa Maya… nimeni alta decât Degețica din basmul lui H. Ch. Andersen și vor lua parte la aventurile ei și ale prietenilor săi. Cei care vor da viață personajelor din această poveste sunt soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. În rolul povestitorului, Lorand Cristian.

Coregrafia spectacolului este semnată de Nermina Damian și Alexandru Fotescu. Adaptarea scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Andreas Muntean.

Intrarea la evenimente este liberă!

Sursa foto: Opera Brașov