Lansare Concurs la Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2024

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov (FIBDIBV) 2024 își deschide porțile pentru cea de-a VII-a ediție, invitând creatorii de benzi desenate să participe la un concurs dedicat tematicii „Legende Istorice”. Evenimentul va avea loc în perioada 15-18 august 2024, la Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Tema Concursului: Legende Istorice

Concursul de anul acesta explorează rolul legendelor în istoria lumii, de la poveștile antice despre Romulus și Remus, la legendele medievale despre Sfântul Graal și cavalerii templieri. Fiecare națiune și oraș istoric are propria sa poveste de întemeiere, iar aceste narațiuni, deși adesea manipulate în scopuri propagandistice, sunt esențiale pentru identitatea culturală.

Detalii despre Concurs

Perioada de înscriere este 23 mai – 26 iulie 2024. Concursul se adresează creatorilor de benzi desenate cu vârsta peste 18 ani, invitându-i să își trimită lucrările inspirate din legende istorice.

Cerințele pentru Participanți:

  1. Realizarea unei benzi desenate cu tema unei legende istorice, între 2 și 8 pagini.
  2. Trimiterea lucrării scanate la o rezoluție de minimum 300 dpi, împreună cu datele de contact, la adresa: salonbdbrasov@gmail.com până la 26 iulie 2024.
  3. Lucrările pot fi realizate în limbile română, engleză sau franceză.

Jurizare și Premii:

  • Juriul, compus din trei specialiști (artiști, istorici, scenariști), va evalua lucrările între 27 și 31 iulie 2024.
  • Cei 6 câștigători vor fi anunțați pe 1 august 2024.
  • Câștigătorii vor primi un premiu de 1500 lei brut și vor avea lucrările expuse la festival și publicate în catalogul oficial.

Condiții de Participare și Selecție:

  • Lucrarea trebuie să fie în format A3, cu rezoluție de minimum 300 dpi.
  • Sursa de documentare trebuie menționată obligatoriu.
  • Participanții trebuie să includă o scurtă biografie profesională.
  • Calitatea graficii, a scenariului și a benzii desenate finale sunt criteriile principale de selecție.

Despre Festival

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov, este cel mai important eveniment dedicat benzilor desenate istorice din România. Până în prezent, festivalul a produs 26 de expoziții în 14 orașe, a organizat prima expoziție muzeală de benzi desenate din România și a adunat 77 de artiști și 170 de lucrări noi.

Participare

Autorii sunt invitați să își trimită lucrările exclusiv în format electronic pe adresa salonbdbrasov@gmail.com până la 26 iulie 2024. Participarea implică acceptul de utilizare a imaginilor în comunicarea festivalului, cu menționarea autorului și titlului lucrării.

Ești gata să îți transformi legenda preferată într-o bandă desenată captivantă? Trimite lucrarea ta și alătură-te celor mai talentați artiști la FIBDIBV 2024!

Mai multe detalii puteti obtine pe site-ul Muzeului Județean de Istorie Brașov.