„Farmecul Operetei Maghiare”

77
Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov vă invită la un eveniment devenit tradiție în programul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet: Farmecul Operetei Maghiare.
Seara dedicată operetei maghiare cuprinde pagini memorabile ale muzicii ungare, pline de vitalitate, care ne vor rămâne în amintire pentru mult timp. „Farmecul Operetei Maghiare” îi aduce pe scena Operei Brașov pe soliștii consacrați ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca: Barabás Zsuzsa – soprană, Fülöp-Gergely Timea – soprană, Székely Zsejke – soprană, Szabó Levente – tenor, Ádám János – bariton, Fülöp Márton – bariton, dar și două studente talentate ale Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania”: Opra Kitti Fruzsina – soprană și Lövenberger Orsolya – mezzosoprană, cu un viitor promițător în arta lirică. Pentru prima dată invitat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei Brașov se va afla maestrul Deák András din Ungaria. Își dă concursul Orchestra Operei Brașov.
Gala maghiară din acest an prezintă un program muzical antrenant, cu arii, duete, terțete din operetele „Silvia” și Contesa Maritza” de E. Kalman, „Giuditta” și „Văduva veselă” de Fr. Lehar, „Mágnás Miska” de A. Szirmai sau „Victoria și al ei husar” de P. Abraham.
Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).