Crăciun la Operă !

„Crăciun la Operă” – Spectacol extraordinar de Craciun !
Sâmbătă și duminică, 17 și 18 decembrie 2022, de la orele 18.30, Opera Brașov vă așteptă la cele două reprezentații ale tradiționalului și mult-așteptatului spectacol al Operei Brașov, dedicat Sărbătorii Nașterii Domnului, intitulat „Crăciun la Operă”!

În premieră, în acest an, vom oferi două seri cu programe artiștice ușor diferite, pentru a crește atractivitatea galei. Astfel, sâmbătă, îi vom putea urmări, pe scena Operei Brașov, pe soprana Irina Baianț, pe interpreta de tango Analia Selis, alături de pianistul și aranjorul Mariano Castro, iar duminică, o avem invitată pe îndrăgita Monica Anghel și pe efervescentul Horia Brenciu. În ambele reprezentații, din cele două seri, ne vom bucura de prezența Dalmei, a cvartetului Ad Libitum Voices (Tiberius Simu – tenor, Sergiu Coltan – tenor, Vlad Morar – bariton, Cristian Ignuta – bas), precum și a Corului de Copii UNISON – seniorii și a Corului UNISON „Transilvania” – dirijor, manager general: George Dumitrașcu. Prezentarea evenimentului îi aparține actorului Adrian Nartea. Vor evolua soliștii Operei Brașov: Silvia Micu – soprană, Asineta Răducan – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor și Alexandru Chiriac – bariton. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, revine maestrul Andrei Tudor (invitat). Regia artistică a acestei gale este semnată de Cezar Ghioca (invitat). Scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Regie scenă: Cristina Roșu.

Pentru că Sărbătoarea Crăciunului înseamnă bucurie, Opera Brașov vă propune un program artistic foarte variat și bogat, de la tradiționalele colinde românești, la veselele cântece de Crăciun din repertoriul internațional: „Adeste Fideles”, „Joy to the World”, „Noel, c’est l’amour”, „Christmas Celebration” sau „Noel”, dar și inspirate momente de balet. Invitații vor oferi recitaluri surpriză.

Succesul rețetei acestei gale este asigurat, în primul rând, de calitatea ingredientelor folosite și, în acest decembrie, Opera Brașov se mândrește cu soliști de prim rang, alături de orchestră, cor, balet, cadru scenografic festiv, bagheta dirijorală a unui invitat deja de tradiție al Operei – Andrei Tudor și invitați de talie națională și internațională cu variate back-ground-uri muzicale: de la soliști de tango – Analia Selis și Mariano Castro și de jazz și pop – Dalma, la cor cu puternice tendințe folclorice – Corul Unison, la pop-opera – ansamblul Ad Libitum Voices, la vedete din zona clasică – Irina Baianț și pop-rock – Monica Anghel, Horia Brenciu.Opera Brasov 18 Decembrie

Regia contează pe varierea ritmurilor muzicale, alternarea inspirată a tipului de energie și imagine exploatate scenic, construirea de tablouri prin ecleraj și mizanscenă care potențează mesajul muzical, un comperaj antrenant cu ținută elegantă susținut de o vedetă în trend, cu lejeritate și charismă – Adrian Nartea, toate subsumate mesajului purificator adus de Nașterea Mântuitorului – Magica seară de Crăciun.

Faptul că evenimentul a fost vândut într-o singură zi dovedește încrederea pe care spectatorii au acordat-o întâlnirii muzicale prilejuite de celebrarea nașterii Domnului și a faptului că această întâlnire se transformă într-un eveniment de tradiție oferit anual de Opera Brașov”, afirmă regizorul artistic Cezar Ghioca.