UDMR – Proiecte de interes național în 2018

110

UDMR – Proiecte de interes național în 2018

În contextul dialogului româno-maghiar, pentru anul 2018 UDMR a pregătit proiecte de interes național, pentru care Uniunea solicită sprijinul coaliției – este declarația președintelui executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint.
”Principala preocupare a UDMR în anul Centenarului este facilitarea dialogului între comunitatea maghiară și majoritate prin proiecte concrete și exemple pozitive. Avem în vedere proiecte, dezbateri, acțiuni culturale și sociale, în primul rând pentru a prezenta valorile comunității maghiare, aceste valori care au contribuit la dezvoltarea României în ultimii 100 de ani, dar și pentru a impulsiona dialogul interetnic” a afirmat astăzi, la Târgu Mureș, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint.
Porcsalmi a mai precizat că, anul acesta, UDMR pregătește și câteva proiecte mari care nu vizează în mod special comunitatea maghiară, nu au o componentă etnică. ”Avem în dezbatere un proiect pentru eradicarea sărăciei, pentru reducerea fenomenului de abandon școlar, dar și măsuri concrete pentru susținerea tinerilor antreprenori. Ei au nevoie de mult mai mult sprijin din partea Guvernului, deoarece, prin activitatea lor, acești tineri contribuie la consolidarea clasei de mijloc, fără de care România are o problemă majoră.”
UDMR consideră că, în acest moment, România nu se confruntă neapărat cu o problemă demografică, ci mai degrabă cu reducerea drastică a procentului de populație activă și sunt necesare demersuri urgente în vederea contracarării acestui fenomen. ”Dacă elita politică românească nu este capabilă vină cu proiecte concrete în acest sens, atunci vom fi nevoiți noi sa facem acest lucru și cred va fi un semn de normalitate”, a declarat președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint.
”Însă dialogul este cel mai important aspect pentru care cerem sprijinul clasei politice românești. Este nevoie de un dialog sincer, susținut între comunitatea maghiară minoritară și majoritate”, a subliniat președintele executiv al Uniunii.