ȘOMAJUL SCADE LA BRAȘOV!

ȘOMAJUL SCADE LA BRAȘOV!
Romania trăieşte vremuri paradoxale, care cu ani în urmă păreau de neconceput. Angajatorii au nevoie de forţă de muncă iar şomerii refuză joburi fără motiv. Mulţi preferă să trăiască însă, doar din ajutorul social. Faţă de restul oraşelor din România, la Braşov şomajul este în uşoară scădere.
Numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Braşov la finalul anului trecut a fost de 7.353 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dintre acestea puţin peste 3.000 sunt femei. Astfel valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finele lunii decembrie 2017 care a fost de aproape 3 %, este în uşoară scădere faţă de rata şomajului.
Cu toate acestea, încet România se goleşte. 9 români pe oră părăsesc ţara. România pierde echivalentul unui oraş de 85.000 de locuitori în fiecare an. Forţa de muncă fuge din ţară, un fenomen care nu mai era considerat posibil după emigrarea masivă din anii ’90. Potrivit ultimului raport al ONU, România este după Siria ţara a cărei rată a migraţiei este cea mai mare. Înregistrând 3,4 milioane de plecări în ultimii ani, sau 17% din populaţie.
iar acest lucru afecteaza vizibil si forta de muncă. Criza din domeniu este comparată de specialişti cu un adevarat fenomen la care statul din păcate prin masurile legislative adoptate sau nu contribuie decisiv.