Licitaţie pentru serviciul de ridicări autovehicule

Pe 2 martie va avea loc licitaţia pentru concesionarea serviciului de ridicări autovehicule parcate neregulamentar. In plus azi a fost publicat anuntul de concesionare privind ,,Delegarea gestiunii prin concesionarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a Primariei Braşov”, pe o perioadă de 5 ani.

Odată cu semnarea contractului, cei care vor parca în alte locuri decât cele special amenajate vor trebui să scoată din buzunar minim 500 de lei. Un criteriu în alegerea câştigătorului este timpul de intervenţie.
Conform prevederilor H.C.L. nr. 479/2017, art. 4, tarifele aprobate sunt următoarele:

Tariful de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 300 de lei;
– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 370 de lei;
Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 150 de lei;
– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 200 de lei;
Tarif zilnic depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă: 50 de lei;
Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data şi ora depozitării, nefracţionat.

Contractul de Delegare a gestiunii prin concesionarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a UAT Municipiul Braşov are o durata de 60 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 02 martie 2018.
Ca si metode de evaluare preţul ofertei reprezintă 80% din criteriul de evaluare. S-a ales ca şi criteriu de evaluare redevenţa, deoarece cu cât redevenţa este mai mare, cu atât veniturile realizate de Municipalitate sunt mai mari. Timpul de intervenţie maxim este de 30 de minute, iar punctajul creşte în funcţie de reducerea timpului. S-a ales punctarea timpului, deoarece cu cât timpul de intervenţie este mai mic, cu atât se reduce disconfortul pricinuit de parcarea neregulamentara a autovehiculului ce urmează a fi ridicat.