Aeroportul Brașov-Ghimbav prezent la Conferința ARR 2018

56
Președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, a reprezentat Județul Brașov la cea de-a 26-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), ce a avut loc în perioada 1-2 noiembrie 2018, la Iași. Alături de șeful administrației județene, la lucrările Conferinței a participat si Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).
La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței și securității aeronautice, directori de aeroporturi și companii aeriere, specialiști din industria aeronautică și mediul universitar, din țară și străinătate. Printre cei care au dat curs invitației președintelui AAR David Ciceo și au susținut comunicări se numără Mihai-Victor Ionescu, directorul Direcției Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor; Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Armand Petrescu, directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române; Constantin Voicu, directorul general al Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile; Fănică Cârnu, directorul general-adjunct RA ROMATSA; Mahony Sharon, analist de mediu la Eurocontrol; Eugen Brad, directorul general al Societății Naționale de Radiocomunicații SA, alături de directorii generali ai aeroporturilor internaționale Iași, Timișoara, Sibiu, Satu Mare și Bacău.
Președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea a luat cuvântul în cadrul primei sesiuni de dezbateri din cadrul Conferinței și a prezentat stadiul proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, etapele parcurse până în prezent, dificultățile și provocările întâmpinate în realizarea primului aeroport care se construiește de la zero în România, în ultimii 50 de ani. Pe fundal a rulat filmul de prezentare a soluției arhitecturale a terminalului de pasageri, în varianta adoptată în ședința CJ Brașov din 30 octombrie împreună cu indicatorii tehnico-economici. „Consider că prezența Brașovului la Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România reprezintă o certitudine a faptului că proiectul AIBG este apreciat și luat în considerare la modul cel mai serios de către factorii de decizie din domeniul aeronautic”, a spus Adrian-Ioan Veștea.
Conferința de la Iași a fost structurată pe cinci sesiuni de dezbateri, cu următoarele tematici: Dezvoltarea aviației civile în România; Reglementări, tehnologii și standarde privind siguranța aviației civile; Provocări pentru companiile aeriene care activează pe piața din România, în următorii 10 ani; Securitatea aviației civile în România și Europa; Impactul noilor tehnologii asupra serviciilor aeroportuare.