„Ultra Violet-ul” – Culoarea anului 2018

„Ultra Violet-ul” – Culoarea anului 2018

La vremuri noi, culori noi! Vă mai amintiţi de vestita „flacără violet”? Ei bine, anul acesta, nimeni nu îi va mai suspecta pe politicienii noştri că poartă această culoare pentru a „influenţa” cumva Universul în favoarea lor… Motivul? Păi, toată lumea o va purta întrucât „Ultra Violet-ul” a fost stabilită drept culoarea anului 2018. Institutul Pantone este instituţia fashion, dacă o putem numi aşa, care stabileşte an de an culoarea pe care o vom vedea cel mai des pe cele mai renumite podiumuri de modă din lume. Potrivit companiei, această culoare face aluzie la misterele cosmosului şi la necunoscut.

„Trăim într-o lume în care este nevoie de inventivitate şi imaginaţie. Acea inspiraţie pentru creaţie cu care este asociată culoarea Pantone 18-3838 ultra violet, care ne ridică nivelul de conştientizare şi potenţialul. De la explorarea noilor tehnologii şi a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică şi reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului.

Culoarea vedetă a anului a fost deja evidenţiată pe marile catwalk-uri ale lumii în prezentările organizate de Michael Kors, Valentino, Bottega Veneta şi Erdem.

La stabilirea culorii must-have a anului se iau în calcul studii realizate de Institutul Pantone în domenii precum: design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, dar şi în ceea ce priveşte materialele, turismul, sportul şi tehnologia. Alegerea ultra violet-ului, în acest an, este un semnal pentru schimbarea modului de percepţie al oamenilor asupra cotidianului ce tinde sa devină tot mai monoton. Astfel, se doreşte ca în acest an, lupta, puterea şi originalitatea să fie trăsăturile ce ar trebui sa caracterizeze modul de gândire al omenirii.

Culoarea anului 2017 a fost „verdele proaspăt“, iar pentru 2016 au fost alese, pentru prima dată, două culori – roz-cuarţ şi albastru-seren. Aşa că… în 2018, ar trebui să scoatem din noi vibraţia cea mai înalta şi putenică a creativitaţii şi să trăim sub semnul originalităţii dusă, de ce nu, până la extrem. Practic, să trăim… Ultra Violet!