Noi cazuri de rujeolă la Braşov

93
Noi cazuri de rujeolă la Braşov
Trei cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în ultima săptămână, la Braşov, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În România, numărul cazurilor confirmate de rujeolă a ajuns la 10.559, după ce, în ultima săptămână au fost confirmate 50 de noi cazuri, în 13 judeţe. In acelasi timp şi cazurile de gripă înregistrate la sezon sunt în creştere.
Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, numărul persoaneler care au fost diagnosticate cu gripă s-a dublat, de la 7 cazuri în săptămâna 8-14 ianuarie, la 14 cazuri în săptămâna 15-21 ianuarie. Dintre aceştia 5 persoane au avut nevoie de internare în spital, pe lângă ei, un copil cu vârsta între 2 și 4 ani, a primit tratament în ambulatoriu. Ceilalți au primit medicație antigripală acasă.
La nivel national de la debutul epidemiei de rujeola, s-au înregistrat 38 de decese, dintre care 27 la copii de 0 – 1 ani. Au mai murit trei copii cu vârsta de 2 ani şi un copil cu vârsta de 3 ani. Restul pacienţilor decedaţi au avut între 9 şi 39 de ani, mulţi dintre ei având probleme de sănătate înainte de a contacta rujeola. Potrivit specialiştilor, rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru un pacient dintr-o mie, rujeola este mortală.