România pe locul 54 în topul „2018 Best Countries”

102

România pe locul 54 în topul „2018 Best Countries”

Raportul a fost realizat de serviciul de știri digital News & World Report și compania de marketing Y & R și Wharton Business School de la Universitatea din Pennsylvania.
„2018 Best Countries”, se bazează pe un sondaj efectuat la peste 21.000 de oameni. Printre repondenții s-au numărat atât oameni de top de afaceri dar și oameni de rând.
Raportul cuprinde 80 de țări și le clasifică pe baza atributelor considerate relevante „pentru succesul unei națiuni moderne”, cum ar fi deschiderea economică, calitatea vieții și influența.
Elveția a fost desemnată drept „cea mai bună țară din lume”. Elveția a ajuns la vârf pentru al doilea an consecutiv pentru rata scăzută a șomajului, forța de muncă calificată și economia stabilă și prosperă. Țara se număra printre cele mai bune locuri din lume de a înființarea o afacere, renumită fiind pentru sprijinirea antreprenoriatul dar și pentru calitatea vieții locuitorilor.
Pe locurile următoare se află:# 2: Canada
Țara nord-americană, Canada este privită ca o societate industrială de înaltă tehnologie cu un nivel ridicat de trai. Populația acestei țari beneficiază de un sistem educațional și medical de înaltă performanță.
# 3: Germania
Germania a urcat pe locul trei în acest an pentru calitatea sa economică, creșterea influenței în comunitatea internațională și forța de muncă afluentă.
Cea mai populată țară din Europa se situează a fost clasată a cincea țară cea mai puternică pentru economia sa dar și contribuțiile la ajutorul internațional.
# 4: Marea Britanie (UK)
Marea Britanie a ocupat locul patru în acest an, în ciuda preocupărilor legate de influența globală a țării post-Brexit. Locul de naștere al lui Shakespeare s-a clasat foarte bine în domeniile influenței culturale, antreprenoriatului și puterii globale.
# 5: Japonia
Națiunea asiatică rămâne cea de-a cincea cea mai bună țară, potrivit raportului. În acest an, Japonia a ocupat locul al doilea în antreprenoriat pentru resursele pe care le oferă cetățenilor săi pentru a începe noi afaceri.
# 6: Suedia
Suedia a rămas la locul șase în acest an. Țara scandinavă este cea mai cunoscută în sfera mondială pentru angajamentul său față de drepturile omului. Țara nordică a fost apreciată pentru calitatea vieții cetățenilor dar și pentru deschiderea pe care o maniferă în dezvoltarea mediului de afaceri.
# 7: Australia
Australia a urcat un loc de la numărul opt la cel de-al șaptelea în acest an. Națiunea bogată din Pacific are un venit intern brut ridicat și un venit pe cap de locuitor considerabil. Orașele australiene se situează la nivel înalt în sondajul privind viabilitatea globală.
Țara sa clasat pe locul cinci pentru calitatea vieții sale.
# 8: Statele Unite
În ciuda scăderii sale pe locul 8 în acest an, Statele Unite rămân cea mai puternică națiune din lume în ceea ce privește cheltuielile militare și influența politicii externe.
# 9: Franța
Franța a rămas și în acest an pe locul nouă. Țara din Europa Occidentală sa clasat pe locul al doilea în domeniul influenței culturale și a patra în patrimoniu.
# 10: Olanda
Țara are un standard ridicat de calitate a vieții cetățenilor , o economie stabilă și o industrie agricolă puternic mecanizată.
Privind ţările de la vârful clasamentului, putem observa faptul că puterea militară și/sau economică nu mai este cheia succesului în construirea unui brand de ţară”, spune CEO-ul Y&R Global, David Sable într-un interviu acordat Euronews.
România ocupă locul 54 în acest clasament, în urcare 4 poziţii faţă de studiul de anul trecut.