Hanbalul masculin renaste in Brasov!

112

Hanbalul masculin renaste in Brasov!

Echipele de juniori IV si V de la ACS Transilvania s-au calificat in turneele finale ale Campionatului National de Handbal Juniori si astfel intra in elita hanbalului masculin romanesc. Juniorii IV de la ACS au castigat turneul semifinal de la Brasov, gazduit de Sala Sporturilor DP Colibasi, in organizarea Asociatiei Judetene de Handbal si Clubului Sportiv Transilvania. Juniorii brasoveni au picat intr-o grupa de foc, alaturi de Minaur Baia Mare, Extrem Baia-Mare si Sporting Ghimbav. Inca din prima zi a turneului semifinal de la Brasov, handbalistii de la ACST si-au asigurat prezenta la turneul final dupa ce au trecut pe rand de Sporting Ghimbav cu 24-16 si Extrem Baia Mare, 26-16. A urmat meciul cu experimentata echipa Minaur Baia-Mare, pe care sportivii brasoveni l-au castigat cu 20-17. Purtati pe brate de o galerie inimoasa, handbalistii de la ACS Transilvania au castigat si finala turneului devansand echipa din Odorheiul Secuiesc cu 19-13. Ca o incununare a efortului si daruirii lor, din randul handbalistilor brasoveni, a fost les cel mai bun portar al turneului semifinal, Teodor Zaharia si cel mai tehnic jucator, Victor Donosa.
“ A fost un turneu foarte reusit. Sunt mandru de baietii mei care au reusit o performanta extraordinara pentru handbalul masculin brasovean, calificarea la turneul final. Asta, cu atat mai mult cu cat, nucleul echipei a fost inchegat numai cu doi ani in urma. Avem sperante in evolutia spre performanta a hanbalului masculin din orasul de la poalele Tampei si ne propunem o figura cat mai frumoasa in finala Campionatului National de Handbal. Multumim suporterilor care au fost prezenti in numar mare la Sala Sporturilor. Speram sa le oferim cat mai multe motive de bucurie de acum incolo!”, a declarat Titus Donosa, cel care alaturi de Cristian Filip au asigurat banca tehnica a juniorilor de la ACST.
Reamintim ca si juniorii V de la Transilvania Brasov si-au asigurat un loc la turneul final dupa ce s-au intors cu medalia de aur de la Turda, oras care a gazduit turneul semifinal de minihanbal baieti.