Achiriloaie nu va mai reprezenta România în Corea de Sud!

83
Brașoveanul Ioan Valeriu Achiriloaie, legitimat la Corona nu va mai face parte din delegația României care va participa anul acesta la Olimpiada din Coreea de Sud. Schiorul brasovean a aflat de pe siteul COSR ca a fost scos din lotul olimpic. Astfel la schi în proba de slalom din partea clubului braşovean va concura la Jocurile Olimpice, Alexandru Barbu.
Schiorul Ioan Valeriu Achiriloaie, legitimat la clubul Corona Braşov, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang, din Coreea de Sud.
„Mi-aş fi dorit ca acum să anunţ ceea ce voi face la Olimpiadă, dar nu mai este cazul. Ziua în care am aflat că nu voi mai participa a fost una neagră pentru mine. Am fost sunat de doi jurnalişti care mi-au cerut o reacţie pe această temă, iar eu nici măcar nu ştiam despre ce este vorba. Am intrat pe site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi am văzut că, într-adevăr, am fost scos din lotul olimpic. Ştiam că trebuie să plec, să concurez pe probele mele, iar apoi să meargă Alexandru Barbu, şi el sportiv al Coronei, pe probele lui. Drept dovadă, cînd a fost prima dată afişat lotul olimpic, eram amîndoi incluşi în lot. Nu s-a mai putut proceda în acest fel, România va trimite un singur sportiv la masculin şi a fost ales colegul meu“ a spus Achiriloaie.
Sportivul Coronei a mai precizat că va face o adresă oficială către Comitetul Olimpic Sportiv Roman şi Federatia Romana de Schi si Biatlon, prin intermediul căreia va cere explicaţii clare referitoare la situaţia sa.